Mer om oss

MER OM OSS

EN KÖR MED STOR BREDD

 

Forsbacka kammarkör har sin hemvist i Gävle, med medlemmar från Gävle, Sandviken och flera orter i Gästrikland, men ingen från Forsbacka…

 

Men det var i Forsbacka det började. Det var 1962 som Börje Forsell bildade det som skulle bli Forsbacka kammarkör, som ett komplement till Forsbacka kyrkokör. Från början var det bara fem sångare och gruppen fick namnet Lilla kören. Kören växte både till storlek och kvalitet och 1968 var det dags att byta namn till Forsbacka kammarkör.

 

Idag, 50 år senare, består kören av omkring 35 sångare med traditionell SSAATTBB-uppställning. Repertoaren är mycket bred, något som också är vårt signum. Vi sjunger både profan och sakral musik, allt från stora klassiska verk till visor, jazz och rock. Sedan 2002 har kören två dirigenter, Eva Aronsson och Åsa Jehrlander.

 

Förutom egna konserter gör vi ofta konserter tillsammans med andra artister och orkestrar. Sandvik Big Band och Sandvikens Symfoniorkester är trogna samarbetspartners. Genom åren har vi uppträtt tillsammans med artister som Tommy Körberg, Stefan Nilsson, Anna-Lotta Larsson och längre tillbaks med legender som Arne Domnerus, Putte Wickman och inte minst Olle Adolphson. Forsbacka kammarkör har gjort många resor till länder som Lettland, Irland, Portugal, Italien och Ungern. Kören har tilldelats Gävles kulturpris och utsetts till bästa kör i tävlingen ”Toner för miljoner”.

 

Under de senaste åren har vi etablerat ett nära samarbete med Gävle symfoniorkester. Förutom klassisk musik har detta lett till att vi fått förmånen att sjunga tillsammans med artisterna September, Ola Salo och Tomas di Leva.

FORSBACKA KAMMARKÖR

En blandad kör med stor bredd.

Körens grundare och

tidigare dirigent:

Börje Forsell

 

Nuvarande dirigenter:

Eva Aronsson och Åsa jehrlander

 

Kören bildades 1962.

KONTAKTA OSS

Övningslokal:

Kulturskolans lokaler

Brändströmsg 22, Gävle

forsbackakammarkor@forsbackakammarkor.se

Körens ordförande

Stina Renström

Tel: 070-399 44 90

FÖLJ OSS

© Copyright 2015. All Rights Reserved.